Waarom EPDM?


U heeft bouw- of renovatieplannen en er is een plat dak voorzien? Dan moet u uiteraard ook kiezen welk type dakdichting u wenst. Om u te overtuigen om voor EPDM te kiezen, bespreken we hier de belangrijkste voordelen om met EPDM te werken.

EPDM heeft ondertussen een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar. We mogen dus stellen dat het ongevoelig is voor UV-stralen en niet verduurt onder invloed van de weersomstandigheden. EPDM is onderhoudsvriendelijk en heeft een hoge elasticiteit! Deze elasticiteit is nodig om de temperatuurschommelingen tussen winter en zomer op te vangen. Bij volle bezonning kan de EPDM ongeveer 80°C heet worden, waardoor de EPDM zal uitzetten en in de winter bij temperaturen van -15°C op zijn kleinst is. Ondanks dit grote temperatuurverschil van bijna 100°C, blijft EPDM doen wat het moet doen: waterdicht zijn! Bijkomende voordelen van de elasticiteit van EPDM zijn dat het altijd beloopbaar is en dat het ook voor een hoge ponsweerstand zorgt. De EPDM zal eerst een heel stuk rekken vooraleer deze doorboord is. Dit in tegenstelling tot andere dakdichtingsmaterialen.

Inspiratie

Voorts is EPDM het enige product dat kan worden aangeboden in grote afmetingen waardoor de dakdichting voor de meeste particuliere daken uit één stuk kan worden gemaakt. Hierdoor is er geen mogelijkheid dat er een lek ontstaat aan een naadverbinding.Een belangrijk aandachtspunt tegenwoordig is de regenwaterrecuperatie. Bij de keuze voor EPDM zit u hier ook goed: EPDM geeft geen rare kleuren of geuren af aan het regenwater, waardoor dit water perfect geschikt is voor hergebruik. Voor de klimaatbeheersing is regenwaterrecuperatie een absolute must, maar groendaken vormen een bijkomende buffer. De EPDM dakdichting is het perfecte materiaal om een extensief of semi-intensief groendak op te plaatsen. Binnenkort wordt er een afzonderlijk artikel gewijd aan het groendak…

Uiteraard kunnen de materialen intrinsiek allemaal top zijn. Als ze niet vakkundig worden geplaatst, heeft u als eindklant hier nog niets aan. Daarom hebben we ons als firma Medapro gespecialiseerd in het correct plaatsen van EPDM en dit van het merk Firestone. Waarom we specifiek voor Firestone hebben gekozen, leest u in dit artikel.

Wenst u een offerte op maat voor uw EPDM-dak, dan kan u hier contact met ons opnemen.

Vacature

ONTDEK ONZE
REALISATIES

Benieuwd naar een greep uit onze voltooide projecten? Neem dan snel een kijkje op onze realisatiepagina.

STEL ONS AL JE VRAGEN OF
MAAK EEN AFSPRAAK

Krijg je een punthoofd van de vragen die jij je stelt over je platte dak? Bij Medapro weten we raad. Onze medewerkers staan je graag te woord en begeleiden je naar de beste oplossing voor jouw dakuitdaging.

Meer weten? Neem dan snel contact met ons op.