Firestone – what else?

Een vraag die men zich nogal eens stelt tijdens het aankoopproces van een (nieuw) plat dak is: ok, de evidente keuze voor EPDM is gemaakt, maar welk merk moet ik hiervoor nemen? Er is een divers aanbod, en met de info van iedere ‘goede’ verkoper: “wij hebben het beste”, kom je vaak niet veel verder. Zo was het destijds ook voor oprichter Dennis van Medapro een intensieve zoektocht naar kwalitatieve producten. Al snel kwam hij uit bij Firestone, een Amerikaans merk met een jarenlange traditie in de sector én een goede naam. Maar wat zijn de specifieke eigenschappen van Firestone die dan de doorslag hebben gegeven om hiermee verder te gaan?

Wel, Firestone heeft een groot aanbod in verschillende breedtes van EPDM en dit in de 2 verschillende diktes (1,14 en 1,52 mm). Op die manier kunnen de meeste particuliere daken voorzien worden van een EPDM uit één stuk. Diverse leveranciers bieden slechts één of twee (smalle) breedtes aan, waardoor er meerdere naden ontstaan.

Verder is de oplossing van Firestone voor de verplichte mechanische kimfixatie (*) bijzonder performant en eenvoudig aan te brengen. Ook als er dan eens met een naad moet worden gewerkt, is de naadverbinding supersterk: door het gebruik van de nadentape met de geschikte primer wordt de rubberverbinding volledig waterdicht gevulkaniseerd. Hierdoor is een extra afdekking met een coverstrip overbodig. Dit zorgt dan weer voor een esthetisch geslaagde oplossing.

De toegepaste lijm van Firestone is een contactlijm en geen PU-lijm. Dit zorgt voor een hogere hechting en dus ook een verhoogde windweerstand, hetgeen bij verlijmde uitvoering (**) een absolute meerwaarde is.

Ook is het zo dat we werken met een volledig ‘naakte’ EPDM. Er zit geen vlies of iets dergelijks onder de EPDM. Als we spreken over een dikte van 1,52 mm, is dit enkel en alleen EPDM.

KIMFIX
Zoals je op de foto ziet, heeft Firestone een breed aanbod aan accessoires. Alles om uw dak waterdicht af te werken!
 
Al deze voordelen hebben Dennis snel overtuigd om voor Firestone te kiezen. Ook vandaag, in deze uitdagende tijd, blijft hij 100 % achter zijn keuze staan en zullen we als Medapro u er ook van proberen te overtuigen steeds voor Firestone te kiezen!
 
Hier vindt u meer info over kimfixatie.
** U kan hier meer info vinden over verlijmde/losliggende uitvoering terugvinden.
Vacature

ONTDEK ONZE
REALISATIES

Benieuwd naar een greep uit onze voltooide projecten? Neem dan snel een kijkje op onze realisatiepagina.

STEL ONS AL JE VRAGEN OF
MAAK EEN AFSPRAAK

Krijg je een punthoofd van de vragen die jij je stelt over je platte dak? Bij Medapro weten we raad. Onze medewerkers staan je graag te woord en begeleiden je naar de beste oplossing voor jouw dakuitdaging.

Meer weten? Neem dan snel contact met ons op.